1 Ağustos 2011 Pazartesi

Hair Farm : Hızlı, Güçlü ve Kullanımı Kolay

Lee Perry-Smith - www.ir-models.com

Hair Farm, 3DS Max için eksiksiz saç üretme çözümüdür. Harika görünümlü saçları, hızlı ve hassas üretmek isteyen BG profesyonelleri için özel olarak tasarlanmıştır. Hair Farm, saç modelleme, canlandırma ve görselleştirme için birbirinden farklı 30’un üstünde araç ile gelmektedir. 3DS Max ile tam bütünleşmiştir ve 3DS Max’in sahip olduğu onlarca özelliği saç nesneleri ile birlikte kullanmanızı mümkün kılar.

Anahtar Özellikler

Hassas Modelleme
Devrim niteliğindeki metodu ile saç modellemek hiç olmadığı kadar kolay.

Hızlı Görselleştirme
İnanılmaz derecede hızlı saç görselleştirme motoru her zaman prodüksiyon kalitesinde görseller üretir.

İnandırıcı Malzemeler
Son teknoloji ürünü fiziksel doğruluktaki saç malzemesi, basitleştirilmiş değişkenler ile.

Kontrol Edilebilir Canlandırma
Zengin çeşitlilikte canlandırma özellikleri ve kontrolü kolay simülasyon araçları.


Tam Olarak İstediğiniz Saç Biçimini Üretin
Hair Farm’ın devrim niteliğindeki modelleme sistemi, saç şekli üzerinde hassas kontrol imkanı verir. Saç modellemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Herhangi bir şey modelleyebilirsanız, Hair Farm ile de tam olarak istediğiniz saç biçimini oluşturabilirsiniz.

Lee Perry-Smith - www.ir-models.com

Hair Farm, kısa tüylerden uzun saçlara kadar tüm türleri olağanüstü derecede kolayca modelleyebileceğiniz çeşitli araçlar ile gelmekte. Önceki saç modelleme araçları ile fevkalade zor oluşturulan saçları, herhangi bir basit nesneyi modeller gibi yapın. Sahip olduğu çeşitli modelleme araçları, istediğiniz saç tipine uygun ve istediğiniz tarzda modellemenize olanak tanır. Hayal ettiğinize benzeyen saç stilleri ile tatmin olmak zorunda kalmayın. Hair Farm ile hiç olmadığı kadar kolay biçimde, düşlediğinizi tam olarak oluşturun.


Lee Perry-Smith - www.ir-models.com

Ayrıca Hair Farm, saç tellerinin şeklini kontrol etmenize olanak tanıyan saç şekillendirme araçlarına sahiptir. Bu şekillendirme araçları, istediğiniz sayıda saç modeline defalarca uygulanabilir. Böylece istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Tüm saç biçimlendirme araçları, etkisini kontrol eden çeştli değişkenler içermektedir. Ayrıca, bir çok değişken kaplamalar ile kontrol edilebilmektedir ve isterseniz, her saç teli için farklı değer kullanabilirsiniz.

Hızlı ve Güzel
Hair Farm inanılmaz derecede hızlı görselleştirici ile birlikte gelmekte. Bir kere kullandığınızda, diğerlerini beklemek istemeyeceksiniz. Hair Farm, milyonlarca saçı saniyeler içinde görselleştirebilir.

Hair Farm görselleştirme motoru, her zaman prodüksiyon kalitesinde resimleri, kırıksız ve uygun piksel karışım hassasiyetinde üretir. Düşük kalitede görselleştirme ayarı yok, çünkü böyle bir şeye ihtiyacı yok!

Aşağıdaki resim, 3DS Max’in Hair&Fur değiştiricisi ile Hair Farm’ın hızını karşılaştırıyor. Hair Farm’ın çok daha hızlı olduğunu net biçimde görebilirsiniz. Bu örnekte Hair Farm x35 kattan daha hızlı görünüyor

Hair Farm ile 3DS Max’in Hair&Fur değiştiricisinin görselleştirme hızı karşılaştırması. Sahne bir milyon saç teli içermektedir (Hair&Fur beş saç adımı kullanmakta). Görselleştirme hızı, 2.67 GHz’lik Intel Core i7 işlemci üzerinde ölçümlenmiştir.

Ayrıca, Hair Farm ile görselleştirmeleriniz için doğru saç adım miktarını bulmak için endişe duymayacaksınız. Çünkü Hair Farm adım miktarları ile görselleştirmez, doğrudan eğrileri görselleştirir. Bu nedenle, saç modelinizin adım miktarı ne olursa olsun, her zaman yumuşak hoş görünümlü saçlar elde edersiniz.

Ayrıca Hair Farm, olağan üstü derecede hızlı ışın takibi motoruna sahiptir. Işın takibi metodunu, yansımalar ve kırılmalar için uygulayarak kameradan saçları görselleştirmek için kullanabilirsiniz.

Hair Farm, sizin seçeceğiniz ana görselleştirme motorundan bağımsız çalışır. Hair Farm görselleştiricisini destekleyen herhangi bir 3DS Max hesaplama motorunu kullanabilirsiniz. Üstelik, tüm saç nesnelerini otomatik olarak Mental Ray saç bileşenlerine dönüştürerek görselleştirmeye de olanak tanır.

Rune Spaans - www.superrune.com

Son Teknoloji Ürünü Saç Malzemeleri
Hair Farm iki tür malzeme ile gelmektedir. İlki, çizgi film yada stilize tarzda karakterler için. Diğeri ise fiziksel doğrulukta çalışır ve inandırıcı görünümlü saçlar yapmak içindir. İki malzemenin de kullanımı olağanüstü derecede kolaydır.

Hair Farm’ın inandırıcı saç malzemesi, gerçekçi saç görselleştirmedeki son teknoloji ürünü tekniği, sanatçı dostu ve kullanımı kolay arayüzde birleştirmektedir. Gerçekçi görünen saçlar için gereken detayları, saç hacmindeki ışığın dağılımı gibi gelişmiş saç hesaplama metodu ile hızlı ve verimli biçimde üretir. Üstelik bunu, 3DS Max’teki diğer malzemelere benzeyen kullanıcı dostu arayüz ile sağlar.

Lee Perry-Smith - www.ir-models.com

İki malzeme de 3DS Max’in malzeme düzenleyicisinden ayarlanabilir. Diğer 3DS Max malzemeleri gibi, hemen hemen tüm değişkenler kaplamalar ile kontrol edilebilir. UVW kaplama yeteneği ile, kaplamaların farklı saç tellerine, kökünden ucuna kadar nasıl kaplandığını kolayca kontrol edebiirsiniz. Şeffaflık, 3DS Max’teki diğer geçirgen nesneler gibi davranır. 3DS Max’in Hair&Fur değiştiricisinin yaptığı, şeffaflığı elde etmek için birden fazla geçişli görselleştirmeye gerek duymaz. Basitçe, saç malzemesinin şeffaflık değişkenini ayarlayın ve saçlar istediğiniz gibi geçirgen olsun.

Güçlü Canlandırma Araçları
Hair Farm kullanırken saçları canlandırmanın çok sayıda farklı metodu var. Hair Farm’ın canlandırma sistemi, barındırdığı devrimsel nitelikteki modelleme sistemiyle kolayca hazırlanan ve karışık görümlü saçları inandırıcı şekilde canlandırmayı mümkün kılıyor.

Hair Farm'ın simülasyon araçları saçın şeklini korur ve simülasyona başlarken yerçekimi ile biçimini değiştirmez! Nitekim, saç nesnesini hareket ettirene ya da harici güçler (yerçekimi hariç) uygulayana kadar simülasyon aracı saçın şeklini bozmaz.

Saç simülasyonu sistemi, karışık saç stillerini canlandırmayı mümkün kılarken aynı zamanda 3DS Max’in varolan canlandırma araçlarını da kullanmaya izin verir. Hair Farm ile kemik sistemi oluşturarak ta saçları canlandırabilirsiniz. İsterseniz, 3DS Max’in varolan değiştiricilerini ve uzay bükücülerini de saçı canlandırmak için kullanabilirsiniz. Üstelik, 3DS Max’in, kumaş simülasyonu gibi varolan dinamik araçları ile de Hair Farm’ın oluşturduğu saçları canlandırabilirsiniz.

Hair Farm’ın zengin çeşitlilikteki canlandırma özellikleri, diğer yazılımlar ile çok zor yada imkansız olan şeyleri yapmanızı mümkün kılar.

Esnek Yapı
Hair Farm BG profesyonellerinin prodüksiyon ortamındaki ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. Özel bir saç üretim metodunu kullanmaya zorlamaz, ve elinizdeki projenin ihtiyaçlarına uygun olarak çeşitli yollarla kullanılabilir.

3DS Max ile Tam Uyum
Hair Farm, 3DS Max ile kendi içinde barındırdığı saç sistemine oranla daha uyumludur. Değiştiriciler, malzemeler, kaplamalar, gölgeler, faydalı araçlar... vs, herşey tam olmasını istediğiniz yerinde. Ayrıca, Hair Farm bir çok işlem için 3DS Max’in varsayılan eklenti arayüzünü kullanmaktadır. Bu nedenle, 3DS Max’in varolan araçlarının ve üçüncü parti eklentilerinin Hair Farm ile üretilmiş saç nesnesi üzerinde kullanılmasını mümkün kılar.

Saç İhracı
Hair Farm ile işinizin tüm aşamalarını sadece 3DS Max’te tamamlamak zorunda değilsiniz. Saçları kolayca ve istediğiniz detay seviyesinde, eğrisel çizgilere yada çokgen nesnelere dönüştürebilirsiniz. Sonrasında kullandığınız yazılıma ihraç edip, çalışmaya orada devam edebilirsiniz.

Lee Perry-Smith - www.ir-models.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder